6 Ağustos 2015 Perşembe

Pratik bilgiler, Püf-Noktalar




1- Yemeğinizin tuzu fazla kaçmışsa tercereye bir kaç parça patates koyun fazla tuzu çekecektir.
2- Patates pişirirken suyuna birkaç damla sirke ekleyin. Böylece hem rengi sapsarı kalacak hem de çok leziz bir hal alacaktır.
3- Domatesin kabuğunu kolay soymak için yapılacak en pratik işlem sıcak suya koymaktır. Çıkardığınızda bıçağın arkasıyla kolayca soyabilirsiniz.
4- Kuru bakliyatları bir gün önceden suda bekletip pişirirseniz daha kolay netice alacaksınız. Pişerken içine bir miktar karbonat koymak da diğer bir kolaylıktır.
5- Pilavınızı tekrar ısıtırken su kaynattığınız geniş bir tencerenin içinde bekletirseniz tane tane kaldığını göreceksiniz.
6- Şifasını herkesin bildiği sarımsaktan en güzel yararlanma yolu her sebze yemeğine birkaç diş koymaktır. Böylece hem kötü kokusu gitmiş olur hem de içerdiği fayda yemeğe geçmiş olur.
7- Pazardan aldığınız yeşil yapraklı bitkileri hemen temizleyip gazeteye sarar, bu şekilde buzdolabına koyarsanız daha daha uzun süre dayandıklarını göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder