10 Haziran 2015 Çarşamba

Madem para yok o zaman biz de şarkı söylemeyiz


       Bir psikoloji profesörü, evinin yanındaki parkta gitar çalıp şarkı söyleyen bir grup gencin bu davranışlarından rahatsız olmaktadır ve gençleri bu davranışlarından vazgeçirmek istemektedir. Ancak gençleri azarlamak ya da onları şikayet etmek gibi çözümlerin kendisini sonuca götürmeyeceğini düşünmektedir. Bu nedenle farklı bir yöntem deneyerek balkona çıkar ve gençlere " Hey  gençler ne kadar güzel çalıp söylüyorsunuz.  Bu yaptığınız işi birilerinin dikkate alıp pekiştirmesi, ödüllendirmesi, gerekir. Bunun için eğer kabul ederseniz hergün burada gitar çalıp şarkı söylemeniz karşılığında size haftada bir 50 lira vermek istiyorum." demiştir.
       Gençler buna çok sevinmişler ve hergün çaldıkları şarkıların karşılığı olarak profesörden haftada 50 lira almaya başlamışlar. Profesör gençlere verdiği parayı bir iki hafta sonra maddi sıkıntılarını gerekçe göstererek 40 liraya düşürmüş, bir iki hafta sonra 30, 20 lira derken en sonunda gençlere verdiği parayı 5 liraya kadar azaltmış ve sonunda gençlere verdiği parayı vermekten vazgeçtiğini söylemiştir.
       Bunun üzerine gençler " Madem para yok o zaman biz de şarkı söylemeyiz. " diyerek o parkta bir daha şarkı söylememişlerdir.

( yorum sizin...)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder