10 Haziran 2015 Çarşamba

Yiyecekleri saklamak ile ilgili püf noktalar... Aklınızda bulunsun



1- Kurutulmuş sebze ve meyveler bez torbalarda rutûbetsiz yerde saklanır. Çevre çok nemli ise iyice kurutulduktan sonra naylon torbaya konup sıkıca kapatılır. Böylece çevrenin neminin kuru sebzeye geçmesi önlenir.
2- Salça açıldıktan sonra cam bir kavanoza konmalı ve üzeri sıvı yağla örtülüp hava ile teması kesilmesini. Salça bu şekilde buzdolabında bir süre saklanabilir.
3- Beyaz peynir tuzlu su içinde buzdolabında 2-3 hafta saklanabilir.
4- Plastik kaplarda yiyecek saklanmaz. Boşalan deterjan vb. Kovalarına pekmez, süt, yoğurt gibi yiyecekler konulmamalıdır. Plastikden gıdalara zehirli maddeler geçer. Böyle gıdalar için en uygunu cam kaplardır.
5- Yiyeceklerin saklanmasında cam, porselen, çelik ve çatlasın emaye kaplar kullanılmalıdır. Alüminyum ve bakır kaplarda yiyecek saklanmaz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder