16 Ocak 2016 Cumartesi

coca cola felaketine hayır

    
      Batı yahut özelde Amerikan hegemonyasının sembolüne dönüşen CocaCola, John Stith Pemberton adlı bir kimyacı tarafından 1886'da üretilir.

Yahudi ve Mason bir kişi olan John Stith Pemberton, morfin ve kokain kullanırdı ve kanserden ölür.

Şurup şeklinde bir “ilaç”(!) olarak geliştirilen CocaCola, 9 yıl süreyle ABD ec­zanelerinde sinir sistemi yatıştırıcısı olarak satılır. Genellikle de siyahîlere reçete edilir.

1895'de “gizemli” bir içeceğe dönüştülürek, içecek halindeki ilk satışlarına da yine Jacob’s Eczanesi’nde başlanır.

Natural News’de yer alan bilgiye göre, 1903 yılına kadar içeriğinde 60 mg kokain vardır. Daha sonra kokain oranı azaltılır. 1929’da ise kokainin çıkarıldığı iddia edilse de, özütün kokain yapraklarından elde edilmesi nedeniyle, halen az miktarda da olsa kokain ihtiva ettiği sanılıyor.

Kola ismi de, kafein ve kokain de içeren kola fındığından gelmektedir. Hem kokain, hem de kafein bağımlılık yapıcı bir madde olup birlikte alındığında bağımlılığı daha da artırır.

Yine ‘cocaine.org’ adlı sitede yer alan bilgilere göre, CocaCola firması her yıl Güney Amerika ülkelerinden 8 ton civarında kokain ithal etmekte.

Araştırmacı Mike Adams, ürünlerinin bağımlılık yapmadığı ve sağlığa hiçbir etkisi olmadığını iddia eden CocaCola’ya, bunca kokaini nerede kullandığını sorduğunu, ancak bir türlü açıklama almayı başaramadığını belirtiyor.

Birçok kişi, CocaCola ile diğer kolalar arasında belirgin bir fark olduğunu ve bunun gizemini koruduğunu belirtip, bunun nedeninin ihtiva ettiği kokain olabileceğini iddia ediyor...

‘CocaCola ya da başka kolalarda kokain var mı yok mu’ kesin olarak bilmiyoruz. Ama ilk başta kokainin kullanıldığı, bu nedenle şüphelerin sürdüğünü belirtelim.

NOEL BELASI COCACOLA'DAN MİRAS

Malum Hıristiyan dünyasından bize de nüfuz eden “Noel belası” da, CocaCola firmasının geliştirdiği bir ikondur. CocaCola renklerinden oluşan yani kırmızı kıyafet ve beyaz sakallı Noel baba karakteri, 1931’de CocaCola’nın grafikeri olan Haddon Sundblom tarafından geliştirilir.

Dünya çapındaki reklamlarda kullanılan bu karakter, bir yandan kapitalizmin sembollerinden biri halini alırken, diğer yandan da kültür emperyalizminin neler başardığının da delilidir.

Hikâyenin başına dönecek olursak, ürünün formülü Asa Griggs Candler’e, bugün açısından sembolik bir bedelle satılır. CocaCola’yı 26 yıl işleten Candler, şirketi 1919’da 25 milyon dolara devreder veya satmak zorunda bırakılır.

Yahudi-Amerikan ifsat kültürünün ana sembolü olan bu kara içeceğin (siz en iyisi ona zehir demekten çekinmeyin) özel bir formülü olduğu iddia edile gelir.

Günümüzde farklı markalarla pazarlanan kola firmalarına özüt sağlayan CocaCola ile diğer kolalar arasındaki temel fark, sadece nitelik ve oranları olabilir mi kimse emin değil.
 (Alıntıdır)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder